miércoles, 14 de abril de 2010

BADIA DEL VALLÈS, RESPOSTA AMB MOLTA PARTICIPACIÓ A LA MARATÓ SOLIDÀRIA PER HAITÍ

Árticle editat per l´INDEPENDENT de BARBERÀ DEL VALLÈS el 12 de Marc de 2010

La recaptació aconseguida es lliurarà a Intermon Oxfam i Metges Sense Fronteres.

L´Ajuntament de Badía del Vallès, la Comissió de Cooperació i Solidaritat i el Pla de Desenvolupament Comunitari van organitzar una jornada benèfica, per tal de recaptar fons en solidaritat amb el poble d´Haiti. Aquesta jornada es va celebrar el passat dissabte 6 de Marc, amb un gran èxit de participacio de tota la ciutadania.
REDACCIÓ
Dissabte al matí es van posar en marxa les activitats previstes per celebrar la marató solidària BADIA AMB HAIÍ i es van allargar fins altes hores de la matinada del diumenge amb molta participació a tots els espais repartits per la ciutat i amb molta col.laboració per part de les entitats i l´Ajuntament de la ciutat.
GARDIOLES PELS COMERÇOS
Les formes de recaptació de diners van ser diferents i totes varen tenir la seva participació. La més a través d´una compte corrent obert a la Caixa del Penedés de la ciutat, el pagament d´una entrada per tal e poder assistir a tots els actes i finalment unes guardioles que es van repartir pels comerços de Badia del Vallès. La quantitat recaptada s´entregarà a Intermón Oxfam i a Metges Sense Fronteres, que els traslladaran a l´illa caribenya d´Haití de la manera que sigui més eficient.
Els organitzadors han manifestat una total satisfacció per la resposta i la participació de badiencs i badienques. Es van convocar actes al camp de futbol, les pistes de petanca, el pavelló d´esports, la piscina, el poliesportiu, el mercat municipal, el casal civic, la plaça major, l´església i l´Auditori Municipal. A més de les diferents actuacions es van celebrar una colla de tallers entre el que va detacar el d´ambulàncies que va tenir molt d´éxit entre el més menuts.
De nou Badia ha reaccionat solidàriament enfront les necessitats del més desfavorits.
El passat 31 de gener ja es va celebrar l´obra de teatre per Haití, que es va representar a l´Auditori Municipal, es deia "El Diari de Priscila, tan real com la vida mateixa".
EL TERRATRÈMOL D´HAITÍ EL PASSAT 12 DE GENER DEL 2010, CONSIDERAT UNA DE LES MÉS GRANS CATÀSTROFES DE LA HISTÒRIA, VA COMMOCIONAR PROFUNDAMENT A LA POBLACIÓ BADIENCA. UNA POBLACIÓ AMB UNA LLARGA TRADICIÓ SOLIDÀRIA I UN GRAND TEIXIT ASSOCIATIU. ÉS PER AQUEST MOTIU QUE S´HA REALITZAR AQUESTA MARATÓ SOLIDÀRIA, ON HAN PARTICIPAT MÉS DE 30 ENTITATS I ASSOCIACIONS AMB LA CLARA FINALITAT D´AJUDAR LES VÍCTIMES DEL TERRATRÈMOL.
BADIA ES UNA DE LES POBLACIONS MÉS AFECTADES PER LA CRISI ACTUAL, SEGONS LES DADES, COPTA AMB UN ATUR SUPERIOR AL 21,71%, PERÒ ÉS UNA POBLACIÓ AMB UNA LLARGA TRADICIÓ SOLIDÀRIA I CONSCIENT AMB EL MÉS NECESSITATS, MOSTRA DE TOT AIXÒ SÓN LES DIFERENTS ENTITATS I INICIATIVES SOLIDÀRIES QUE EXISTEIXEN AL MUNICIPI, I TAMBÉ LA PARTICIPACIÓ DESDE DIFERENTS AMBITS AMB AQUESTA MARATÓ.